Aikataulu

Hei,

Innokkaan robokisojen aikataulu on nyt julkaistu ja se löytyy tämän viestin lopusta. Joukkueita on mukaan ilmoittautunut 32 kappaletta ja yleisöäkin on tulossa paikalle useita satoja, joten tapahtumasta tulee varmasti hieno kokemus osallistujille.

Kilpailupaikkana on ammattikorkeakoulu Saimian tilat, ilmoittautuminen tapahtuu ala-aulassa ja kilpailupaikkana toimii liikuntasali. Oheisohjelmaa on aulassa ja läheisissä luokkatiloissa. Paikalle on opasteet ja opastajat.

Päivä alkaa freestyle -kisan alkukarsinnalla, jonka jälkeen on ruokailut. Päivän toisena lajina on sumopaini, viimeisenä lajina on tanssi- ja teatterisarja. Tämän jälkeen käydään sumopainin ja freestylen finaalit. Sumopainissa ja freestylessä on omat sarjansa alakoululaisille ja yläkoululaisille. Finaaliin pääsee kummastakin lajista kummankin sarjan kaksi parasta.

Freestylen kilpailijoiden tulee valmistautua pitämään esittelypiste työstään. Esittelypisteellä tulee haluamallaan tavalla esittää dokumentaatiota työn suunnittelusta sekä rakennusvaiheesta. Lisäksi pitää valmistautua esittelemään työtä suullisesti. Esittelypisteiden tulee olla toiminnassa yhden tunnin ajan, tuona aikana tuomareiden ja yleisön on mahdollista kiertää esittelypisteitä. Finaaliin päässeet kilpailijat pitävät esittelypistettä myös finaalin aikana.

Sumopainissa kilpailijoiden robotit tarkistetaan ennen sarjojen alkua, kilpailijoiden tulee valmistautua esittelemään laitteen rakennetta sekä ohjelmointikoodia tuomareille kisojen aikana.

Ruokailu on aulassa olevassa ruokalassa, kilpailijat sekä heidän mukana olevat aikuiset saavat ilmaisen ruokailun ilmoittautumispisteeltä saatavaa kilpailijalappua näyttämällä.

Kisojen kanssa yhtäaikaa järjestetään Start-tiedefestivaalit, paikalla on opasteet tiedefestivaaleille. Osa oheisohjelmasta järjestetään robokisojen puolella, osa tiedefestivaalien puolella.

Laitan tarkemman infon tapahtuman järjestelyistä ja oheisohjelmista vielä viikko ennen kisaa.

Valtakunnallisiin kisoihin Tampereelle pääsevät osallistumaan omien sarjojensa voittajat. Ilmoitattehan minulle mahdollisimman pikaisesti, jos jostain syystä joukkue ei pystykään osallistumaan valtakunnallisiin kisoihin sarjan voiton osuessa joukkueen kohdalle. Joukkueen mukana valtakunnallisiin kisoihin tulee lähteä vähintään yhden aikuisen. Kisoihin osallistumisesta ei aiheudu muita kuluja koululle kuin mahdolliset opettajan sijaiskulut. Kisat järjestetään 14-16.5 Tampereella. Valtakunnallisiin kisoihin ovat alustavasti ilmoittautuneet seuraavien koulujen joukkueet: Joutsenon koulu, Kesämäen koulu, Kimpisen koulu, Kuusimäen koulu, Lönnrotin koulu, Nuijamaan koulu, Pappilansalmen koulu, Sammonlahden koulu ja Lavolan koulu.

Bussikuljetuksia varten olen laatinut seuraavan aikataulun. Laitan viimeisen kisatiedotteen yhteydessä aikataulun uudestaan yhteyshenkilöineen ja mahdollisine muutoksineen. Ilmoitattehan minulle, jos aikataulussa on virheitä, valitettavasti suurta joustovaraa aikataulussa ei ole muuta kuin yleisön kuljetusten osalta. Ilmoitetut ajat ovat bussin lähtöaikoja, kuljetuksia hoitaa kaksi kappaletta 60 -paikkaisia busseja. Kilpailijoiden paluubussin lähtöaika saattaa muuttua palkintojenjaon keston mukaan. Kuusimäen koulun oppilaista kilpailijat matkustavat bussissa numero 2 ja yleisö bussissa numero 1.